Warmte terugwin installatie

Warmte terugwin installatie

Wanneer u op zoek bent naar een warmte terugwin installatie (WTW) om een perfect binnenklimaat te creëren, dan bent u aan het juiste adres bij Matika Air Specials. Wij zijn dé specialist als het gaat om het installeren van airco en ventilatiesystemen op maat. Wij zijn erkend installateur van Daikin, wereldwijde specialist als het gaat om een aangenaam binnenklimaat. De producten die wij gebruiken zijn stuk voor stuk van hoogwaardige kwaliteit, tevens zorgen onze professionele vakmannen voor de juiste installatie van uw warmte terugwin installatie en geven ze daarnaast de beste nazorg.

  Uw naam (verplicht)

  Bedrijfsnaam

  Uw email (verplicht)

  Uw straatnaam + huisnummer (verplicht)

  Uw postcode (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht

  Wat is een warmte terug win installatie?

  Een warmte terugwin installatie is ook wel een vorm van mechanische ventilatie. Dit systeem voert de vuile lucht af en blaast vervolgens schone lucht weer terug in de ruimte. Door de warmtewisselaar in het systeem krijgt de schone lucht de warmte van de vervuilde lucht. Op deze manier zorgt een warmte terugwin installatie voor een goede temperatuur en een gezond binnenklimaat.

  Hoe werkt een warmte terugwin systeem precies?

  Het warmte terugwin systeem bestaat uit een unit (dit is ook wel de motor), een ventilator, meerdere afzuigpunten en daarnaast ook meerdere inblaasopeningen. De afzuigpunten zuigen de gebruikte vervuilde lucht af en deze lucht wordt gefilterd. Vervolgens wordt deze lucht gebruikt om frisse en schone buitenlucht te verwarmen. Het warmte terugwin systeem zorgt dus continu voor het afvoeren van verwarmde gebruikte lucht, waarna het verwarmde frisse lucht aanvoert. Dankzij deze werking is WTW het meest energiezuinige ventilatiesysteem. Het energierendement loopt op tot wel 85%.

  warmte terug win installatie

  Voordelen van een warmte terugwin installatie

  Een warmte terugwin installatie in uw woning of in uw bedrijf biedt veel voordelen. Hieronder staan alle voordelen in een kort overzicht.

  Gezonde lucht

  Dankzij een warmte terugwin installatie is er in de ruimte altijd gezonde lucht aanwezig. Daarnaast zal de temperatuur altijd juist zijn.

  Energiezuinig

  Doordat een warmte terugwin installatie de warmte hergebruikt, is dit systeem zeer energiezuinig. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar u zal het ook terugzien in uw portemonnee.

  Minder vocht en schimmels

  Wanneer u een warmte terugwin installatie heeft dan maken schimmels en vocht geen kans. U hoeft hier dan ook niet meer bang voor te zijn.

  Luchtwegklachten vermindering

  Doordat een warmte terugwin installatie zorgt voor constante schone lucht, zal u ook zien dat eventuele luchtwegklachten zullen verminderen of zelfs helemaal zullen verdwijnen.

  Afname lawaai

  De Daikin producten waar wij bij Air Specials Group gebruik van maken staan bekend om hun geluidloze systemen. U zal daarom bij dit systeem geen last hebben van lawaai.

  Uitgebreid assortiment warmte terugwin installaties

  Matika Air Specials kan alle typen warmte terugwin installaties (WTW) voor u leveren, installeren en onderhouden. Wij bieden diverse warmte terugwin installaties van Daikin aan. Waaronder de Daikin VAM-WTW en Daikin HRV installaties, maar ook andere merken WTW systemen kunnen geleverd en vervolgens bij u geïnstalleerd worden. Een warmte terugwin installatie van Daikin zorgt o.a. voor:

  Warmteterugwinning

  De commerciële ventilatiesystemen van Daikin maken gebruik van warmte uit de muffe lucht in gebouwen om de binnenkomende schone lucht op te warmen tot een comfortabele temperatuur. Dit geeft een energiebesparing van 40%.

  Binnenklimaat van hoge kwaliteit

  De ventilatiesystemen van Daikin voeren frisse buitenlucht aan, verwijderen de muffe lucht en brengen de vochtigheid in balans. Dit helpt bij het creëren van een schone en comfortabele omgeving die belangrijk is voor de levenskwaliteit.

  Geïntegreerde oplossingen

  De commerciële ventilatiesystemen van Daikin kunnen worden geïntegreerd en geoptimaliseerd als onderdeel van een totaaloplossing voor het gehele gebouw, waardoor er minder aparte systemen in gebruik en minder leveranciers zijn.

  Zowel kleine als grote toepassingen

  Met luchthoeveelheden van 150 m³/h tot 124.000 m³/h biedt Daikin een ventilatie-oplossing specifiek voor de toepassing en zijn deze units eenvoudig te integreren met een airconditioningsysteem van Daikin.

  wtw installatie

  Installatie en onderhoud door Matika Air Specials

  Onze professionele vakmannen kunnen ieder aircosysteem en ieder ventilatiesysteem voor u installeren. Wanneer u een warmte terugwin installatie wilt dan zorgen wij voor de snelle en vakkundige installatie daarvan. De levensduur van deze installatie is ongeveer zo’n 15 jaar. Om er lang van te genieten kunnen wij het systeem ook onderhouden. Hierbij reinigen we het systeem en stellen we het weer juist af. Naast het onderhoud treden wij ook op als er een storing aan het systeem blijkt te zijn. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? U kunt vrijblijvend contact opnemen, zodat we u kunnen vertellen over de oplossingen op maat.

  Contact Matika Air Specials

  Bent u geïnteresseerd naar een warmte terugwin installatie of heeft u nog vragen over andere producten die wij aanbieden? U kunt ons contactformulier invullen of een e-mail sturen naar [email protected]. Daarnaast zijn wij ook altijd telefonisch bereikbaar! Direct een offerte aanvragen? Ook dat kan op onze website! Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen voor een vrijblijvend advies op maat.

  Neem contact met ons op